Recepten


Indische gehaktschotel
 
Ingredienten
  • 1 kg Runder of Half om Half gehakt
  • Kruiden paneermeel of enkele beschuitjes
  • 3 á 4 eieren
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 3 á 4 teentjes knoflook
  • Ketjap Medja No.1


  • Peper en zout toevoegen, de ketjap is verkrijgbaar bij iedere Indische winkel
    (Toko)en diverse supermarkten.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op ca. 180°.
Bereiding
Plaats het gehakt in een ovenvaste schaal, voeg de eieren, gesnipperde ui en een flinke scheut kruiden paneermeel toe.
Pers de teentjes knoflook boven het gehakt uit en meng met een vork alle ingredienten goed door elkaar.
Voeg ketjap toe totdat er een licht bruine kleur ontstaat.
Strijk vervolgens het gehakt vlak in de schaal en bestrooi het nogmaals met een dun laagje ketjap.

Uiteraard is het ook mogelijk om de helft van de genoemde ingredienten toe te passen. De schotel hoeft dan slechts 30 minuten in de oven te staan.
Zet de schotel in de oven gedurende 60 minuten.

"Geniet intussen van de overheerlijke knoflook en ketjap geuren naarmate de kooktijd verder verstrijkt."

Het eindresultaat

Deze gehakt schotel is overheerlijk bij witte rijst maar kan ook op koud of lauw-warm gegeten worden in combinatie met diverse broodsoorten, Ciabatta, Turks brood enz.


Garnering

Vers gesneden tomaten en komkommer.


Terug naar menu recepten